MENU
PONIEDZIAŁEK 26.11.2018 Alergeny: (1,3,9)
Barszcz z uszkami (z mięsem), krokiety z kapustą, herbata z cytryną.
WTOREK 27.11.2018 Alergeny: (1 ,3,7,9)
Nugetssy drobiowe, ziemniaki z masłem i koperkiem, surówka z białej kapusty z jabłkiem i marchewką,
kompot owocowy.
ŚRODA 28.11.2018 Alergeny: (1,3,7,9)
Zapiekanka (kiełbasa wiejska, ser mozzarella, papryka, pieczarki), herbata owocowa, mandarynka.
CZWARTEK 29.11.2018 ALERGENY (1,7,9,10)
Szynka z sosem, ziemniaki z masłem i koperkiem, fasolka żółta szparagowa z masłem, kompot owocowy.
PIĄTEK 30.11.2018 ALERGENY (1,3,7)
Pierogi z masłem, mleko.
S M A C Z N E G O !!!!!!
UWAGA! KUCHNIA ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE
Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki